Участь у районному етапі конкурсу «Увійди в природу другом»

Учні нашої школи взяли активну участь у районному етапі конкурсу «Увійди в природу другом» міського проекту «Екологічний вектор» у номінації екологічна листівка. Суворим жюрі були відібрані кращи роботи, що відповідають вимогам конкурсу. Діти обґрунтували важливість захисту навколишнього середовища з різних позицій.

«Природа просить допомоги»

Банасько Майя Миколаївна

4-А клас, ЗЗШ №54

Керівник гуртка ОМ: Солодка Світлана Миколаївна

Screenshot_9

Бережи свою планету – в тебе іншої нема!
Хімічні добрива складаються на 70% з солей, вони повільно, але впевнено знищують всі живі організми ґрунту і гумусу стає все менше і менше. Ось чому колись найкращі чорноземи України з часом на величезних територіях стали практично безплідними? Їх знищили непомірним внесенням мінеральних добрив, пестицидів, гербіцидів.
Природа мудріша – відмовся від хімікатів!

 «Я друг природи»

Пшенічна Кароліна Костянтинівна

Учениця 4-А класу, ЗЗШ №54

Керівник: Рухлядєва Олена Григорівна

Screenshot_10

Люди планети Земля, зараз багато видів рослин і тварин потребують нашого піклування. Щогодини на Землі зникає приблизно 3 види живих істот, 72 види вмирає щодня!
Турбуємося про планету разом!

«Мешканець червоної книги»

Нестеренкова Ірина Максимівна

ЗЗШ №54, 4-А клас

Керівник: Рухлядєва Олена Григорівна

Screenshot_11

Природа має важливе значення в житті кожної людини. Тварини і рослини складають значну частину природи. За час свого існування людина завдала величезної шкоди флорі і фауні Землі. Через вирубку лісів і браконьєрство багато видів тварин і рослин були на межі зникнення, а деякі назавжди зникли.
Тварини і рослини занесені до Червоної книги вважаються рідкісними і знаходяться на межі вимирання, тому вони охороняються законом.
Опікуймося долею тварин і рослин Червоної книги, для того щоб ці рідкісні види залишалися в природі і далі радували нас своєю красою!

«Наша допомога природі»

Алфімов Іван Романович

Учень 3-Б класу, ЗЗШ №54

Керівник: Вавілова Тетяна Григорівна

Screenshot_12

Небезпечним забруднювачем оточуючого середовища є промислові відходи. В Україні основним джерелом утворення відходів є підприємства хіміко-металургійного, машинобудівного, паливно-енергетичного, будівельного, агропромислового комплексів, а також комунальне господарство. Найтоксичнішими серед них є відходи, що містять важкі метали, нафтопродукти, непридатні для застосування отрутохімікати (пестициди), основна маса яких утворюється і в Запорізькій області.
Дихати у нашому місті із кожним днем стає дедалі важче… Через надзвичайно високий рівень концентрації отруйних речовин у воді й повітрі з кожним роком збільшується захворюваність людей, дітей онкологічними захворюваннями.
Вимагаємо сучасні очисні споруди у підприємств нашого міста!

Сподіваємось, що Ви отримали насолоду від перегляду.

Ці та інші роботи учасників можна переглянути за посиланням.

Світлана Солодка

Вчитель початкових класів

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *