Безпечний Інтернет. Цифрова грамотність для БАТЬКІВ.

За ініціативою європейських некомерційних організацій European SchoolNet та Insafe Захід запроваджено День безпечного Інтернету (англ. Safer Internet Day), який з 2004 року відзначається у вівторок другого тижня лютого.
Отже, 11.02.2020 відзначаємо Safer Internet Day під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».

У час інформаційного простору діти охоче спілкуються із незнайомцями в Інтернеті, діляться таємницями, приватною інформацією. Але це — ілюзія безпеки. І її створює екран. Далі надається інформація до уваги батьків серйозна і важка, хоч і реальна… На жаль…

◼️ 18 хвилин — мінімальний час, за який можна змусити дитину зробити інтимні фото.
◼️ Близько 3000 осіб щодня розповсюджують дитяче порно.
◼️ 67% дітей бачили онлайн те, що їх засмучувало, а 85% батьків не знають, куди можна сповістити про проблему онлайн.

Дізнайтесь, як уберегти дітей онлайн від шкідливих матеріалів, кібербулінгу, суїцидальних Інтернет-спілок, сексуального насильства — переглянути серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті» (портал ДІЯ)

Це дані останніх досліджень на території України.

У всіх провідних країнах світу налагоджена тісна співпраця щодо видалення та блокування матеріалів, які зображують сексуальне насильство над дітьми. Попри страшну статистику, в Україні поки не існує дієвого механізму блокування такого контенту.

Виставка «Сексуальне насильство над дітьми: онлайн-вимір» покликана звернути увагу професійної спільноти та батьків до безпеки дітей в Інтернеті. Публікуємо реальні скріншоти онлайн-листування дітей зі злочинцями.

Світлана Солодка

Вчитель початкових класів

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *