18 жовтня — Європейський день боротьби із торгівлею людьми

Європейський день боротьби з торгівлею людьми був започаткований 18 жовтня2007 Європейським Парламентом, як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.

Переглянути соціальну рекламу: https://www.youtube.com/watch?v=-2jeZw9ejzg

Факт його відзначення є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, надання допомоги постраждалим, ведення превентивної роботи.

Україна у вересні 2010 року ратифікувала Конвенцію Ради Європи про боротьбу з торгівлею людьми, формально підтвердивши тим самим готовність до впровадження міжнародних стандартів і принципів у цій сфері.

Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має, як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини.

Торгівля людьми — це здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина. Торгівля людьми відповідно до Кримінального кодексу України визнається злочином.

Тож 18 жовтня в рамках Європейського дня боротьби з торгівлею людьми були проведені відбовідні виховні заходи з метою інформування школярів.
Учням розповіли, яка страшна статистика щодо торгівлі людьми в Україні та повідомили, як захистити себе у різних життєвих ситуаціях.

Переглянути фото заходів можна за посиланням: https://photos.app.goo.gl/HJck82t8DCDng6A7A

Світлана Солодка

Вчитель початкових класів

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *