Покоління, яке змінює все: Як зрозуміти сучасних підлітків

Покоління зумерів чи постміленіалів вважають найбільшою надією людства. Зараз цим підліткам та молодим людям по 10-25 років. Дослідники вважають, що це перше digital native покоління: вони не уявляють свого життя без смартфона. Які їхні цінності та щоденні звички? Як вони навчаються та працюють?  І чому їх вважають найсамотнішим поколінням? Переклали для вас головні висновки дослідження про зумерів.

 

Хто такі зумери?

Науковці два роки вивчали це покоління. Дослідження включало фокус-групи та опитування 10 000 дорослих у Сполучених Штатах і Великій Британії. Тож дослідники змогли поєднати всі точки для повного розуміння покоління постміленіалів.

Зумери народились між 1997 і 2012 роками, тож вони все ще дорослішають, але вже демонструють шалену незалежність, пристрасну активність і непохитне прийняття інших. Вони володіють моральним компасом і готовністю прокласти свій власний шлях, а не відповідати попереднім нормам.

Зумери є «найбільшим» поколінням в історії: найбільш расово та етнічно різноманітне, найосвіченіше, найбільш обізнане в цифрових технологіях і найбільш глобальне завдяки інтернету. Наприклад, серед опитаних респондентів 42% зумерів користуються TikTok. У той час, як мілленіалів — 28%, а покоління X — 16%.

Вони також є найбільш нонконформістськими — відкидають ярлики та традиційні фінансові пошуки. А також розділяють принцип «живемо лише раз» і небінарні ідеї статі та сексуальності.

Більше інформації за посиланням джерела — https://osvitoria.media/opinions/pokolinnya-yake-zminyuye-vse-yak-zrozumity-suchasnyh-pidlitkiv/?fbclid=IwAR22dsl4qYvRoOD0aYcwJINSeKfAZEPgKu-Ov_xSo34D3559xQfxLvYFHVE

Світлана Солодка

Вчитель початкових класів

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *