Разом до перемоги! Волонтерська діяльність у ЗГ №54

Велика подяка Запорізькій гімназії№ 54 Запорізької міської ради за пошук і надання великої кількості тканини для маскувальних сіток.
Останнім часом була гостра потреба у тканині кольору хакі, яка була закрита на потрібному рівні. Пошук тканини та сіток триває постійно для забезпечнення безперебійної роботи, а також здійснюємо її фарбування (спецфарби для тканини, цибулинням, тощо).
Наші сітки прямують на Запорізький та Донецький напрямки фронту. З висоти сітки виглядають як природний об’єкт, напр. рослинний пагорб. Якісне маскування рятує життя і відчутно допомагає у комплексі із особистим захистом та озброєнням.
Стрічки нарізаємо за технологією запорізьких волонтерів (див відео).
На розкроєння тканини та нарізання стрічок витрачається час, що більший за процес вплетення. 1 сітка розміром 4*5,5 плететься бригадою з 4 волонтерів ~5-6 год. Під час плетіння витрачається сотні стрічок 1-2,5м та близько тисячі «бантиків», якими запровнюються прогавини або для розбавлення однотонного кольору. Процес цікавий, хоч монотонний і вимагає постійної високої концентрації уваги та координації. Краще, щоби взагалі не доводилось цим займатись, але як і тисячі інших, будемо плести до Перемоги, бо війна не знає ні відпочинку, ні свят..
Наша команда почала плести сітки з поч. березня 2022. За 13 місяців нами було зроблено більше 200 сіток. Організовуємось самотужки без офіційної реєстрації БФ. Ця діяльність є корисною антистресовою арт-терапією, окремим видом мистецтва та пов’язана із фізикою виживання.
Щиро вдячні усім небайдужим за неоціненний внесок у збереження життів наших Воїнів!
Вічная Пам’ять усім полеглим Героям і спочинок у Бозі… Слава всьому незламному козацькому роду нашої рідної Батьківщини України!

Світлана Солодка

Вчитель початкових класів

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *